Rybářský rozcestník

Sumec na vlámský způsob

Recept z belgické kuchyně. Takto lze upravit různé druhy ryb, jak sladkovodní, tak mořské.

2 náročnost
45 minut
sumec
  • 700-800 g masa ze sumce
  • 3 dl bílého vína
  • 1 ks petržel (nebo kousek celeru)
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks cibule
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z masa sumce odstraníme kůži, podkožní tuk, také případné kosti, upravíme na 4 porce kolem 150 g, osolíme
    2. Na rozehřátém másle orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, osolíme, opepříme
    3. K zelenině přidáme porce sumce, podlijeme vínem, přiklopíme, dusíme do měkka
    4. Podušené porce sumce přelijeme šťávou a podušenou zeleninou, podáváme například s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rady pro začínající vláčkaře – nástrahy vhodné pro vláčení

    Ano, vláčení je fenomén, ale je to především dřina. Někdy ani 300 náhozů nestačí k tomu, aby člověk spatřil nějakou tu šupinu. Vláčkař musí být nejen tělesně zdatný, ale také musí překypovat výrou v sebe sama. Někdy totiž ani několik hodin prohazování vodou nestačí k tomu, aby byl lov úspěšný a pak jen psychicky zdatný rybář dokáže další den vzít vláčecí prut opět do ruky a nahodit. Kromě výše uvedeného i znalost vody, či konkrétního místa, kde rybář chytá a také slušná výbava vede k úspěchu. Ovšem pro úspěšný lov vláčením je především nutná ta pravá nástraha, právě ta často rozhoduje o tom, zda rybář ten den zasekne rybu, nebo ne.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím