Rybářský rozcestník

Sumec na vlámský způsob

Recept z belgické kuchyně. Takto lze upravit různé druhy ryb, jak sladkovodní, tak mořské.

2 náročnost
45 minut
sumec
  • 700-800 g masa ze sumce
  • 3 dl bílého vína
  • 1 ks petržel (nebo kousek celeru)
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks cibule
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z masa sumce odstraníme kůži, podkožní tuk, také případné kosti, upravíme na 4 porce kolem 150 g, osolíme
    2. Na rozehřátém másle orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, osolíme, opepříme
    3. K zelenině přidáme porce sumce, podlijeme vínem, přiklopíme, dusíme do měkka
    4. Podušené porce sumce přelijeme šťávou a podušenou zeleninou, podáváme například s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím