Rybářský rozcestník

Sumec na vlámský způsob

Recept z belgické kuchyně. Takto lze upravit různé druhy ryb, jak sladkovodní, tak mořské.

2 náročnost
45 minut
sumec
  • 700-800 g masa ze sumce
  • 3 dl bílého vína
  • 1 ks petržel (nebo kousek celeru)
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks cibule
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z masa sumce odstraníme kůži, podkožní tuk, také případné kosti, upravíme na 4 porce kolem 150 g, osolíme
    2. Na rozehřátém másle orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, osolíme, opepříme
    3. K zelenině přidáme porce sumce, podlijeme vínem, přiklopíme, dusíme do měkka
    4. Podušené porce sumce přelijeme šťávou a podušenou zeleninou, podáváme například s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím