Rybářský rozcestník

Filety z tresky s bylinkovou omáčkou

S cibulí zapečené mořské filety z tresky, podávané se studenou bylinkovou omáčkou.

2 náročnost
40 minut
Filety z tresky s bylinkovou omáčkou
FiletyFilety
  • 1 kg filet z mořské tresky
  • 50 g másla
  • 2 ks cibule
  • mletý černý pepř
  • koření na ryby
  • grilovací koření
  • plátky citrónu
  • Na omáčku:
  • 125 ml zakysané smetany
  • 2 lžíce majolky
  • 1 lžička cukru
  • 1 ks stroužek česneku
  • čerstvé bylinky (pažitka, kopr, libeček ...)
  • špetka soli
  • Příprava

    1. Zapékací misku vymažeme máslem a poklademe částí oloupané a na plátky nakrájené cibule
    2. Na cibuli rozložíme okořeněné rybí filety, posypeme je zbytkem cibule a na každý filet položíme kousek másla
    3. V troubě vyhřáté na 190 °C pečeme asi 30 minut
    4. Jednotlivé porce servírujeme s částí bylinkové omáčky a zdobíme plátky citrónu.

    Příprava studené bylinkové omáčky:
    V misce rozmícháme zakysanou smetanu spolu s majolkou a dochutíme cukrem, rozetřeným česnekem a solí.
    Nakonec vmícháme jemně nasekané čerstvé bylinky.

    Doporučení

    Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!