Tato pikantní úprava vařených ryb pochází z německého Pobaltí. Připravit podel tohoto receptu lze jak sladkovodní, tak i mořské ryby. Vyzkoušeno z masa kapra, bylo to výborné!
2 náročnost
40 minut
Kapr na severoněmecký způsob
1 kg naporcovaného kapra
1 l vody
4 lžíce octa
1 lžíce strouhaného křenu
1 lžíce nasekané petrželky
4 ks kuličky celého pepře
4 ks kuličky nového koření
2 ks bobkové listy
2 ks cibule
1 ks kousek celeru
1 ks mrkev
1 ks petržel
citronová šťáva
máslo
sůl
Příprava
Vykuchaného, očištěného kapra rozdělíme na porce
Cibuli a zeleninu nastrouháme na jemné nudličky, zalijeme 1 l vody, přidáme nové koření, celý pepř, ocet a sůl, 15 minut vše povaříme
Do vývaru vložíme po částech porce ryby, vaříme 10 minut, pak maso opatrně vyjmeme
Vývar scedíme, z uvařené zeleniny odstraníme koření, vložíme do misky, promícháme se strouhaným křenem a nasekanou petrželkou
Uvařené porce ryby rozložíme na talíře, osolíme, posypeme uvařenou zeleninou, pokapeme citronovou šťávou a nakonec přelijeme horkým rozpuštěným máslem.
Doporučení
Podáváme nejlépe s vařenými brambory, které rovněž přelijeme máslem a posypeme petrželkou.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!