Rybářský rozcestník

Halpaprikás – rybí paprikáš

Vynikající recept z maďarské kuchyně. Jde o kostky rybího masa v pikantní paprikové omáčce, podušené s paprikou, rajčaty, cibulí a slaninou.

2 náročnost
30 minut
HalpaprikásHalpaprikásHalpaprikás
  • 500 g kostek ze sumce bez kostí a kůže
  • 50 g slaniny
  • 4 ks oloupaná rajčata
  • 1 ks cibule,
  • 1 ks červená paprika
  • 1 lžíce paprikové pasty
  • sladká červená mletá paprika
  • pálivá červená mletá paprika
  • voda
  • sádlo
  • sůl
  • Příprava

    1. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a slaninu, necháme zesklovatět, poprášíme červenou paprikou.
    2. Přidáme nakrájená rajčata, proužky papriky, kostky rybího masa, orestujeme.
    3. Přidáme lžíci paprikové pasty, 1-2 lžíce vody, dusíme 10 minut.
    4. Na závěr dochutíme červenou pálivou paprikou a solí.

    Doporučení

    Jako přílohu zvolíme například tarhoňu, což je klasická maďarská těstovina. Paprikáš můžeme rovněž zjemnit smetanou.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?