Opečené, slaninou prošpikované porce kapra, krátce podušené v omáčce z výpeku ochucené smetanou a červenou mletou paprikou.
1. Opláchnuté a osušené porce kapra protáhneme klínky slaniny, osolíme je
2. Na pánvi rozehřejeme olej, do něhož vložíme připravené rybí maso, pozvolna je opékáme po obou stranách
3. Opečené porce vyjmeme, olej z pánve slijeme, v pánvi rozpustíme máslo a zaprášíme je moukou a mletou paprikou, mírně vše osmahneme, pak paprikovou jíšku zalijeme 1 dcl vody a 4 dcl smetany, směs rozmícháme a za stálého míchání povaříme
4. Vložíme zpět porce kapra, pokrm dle chuti přisolíme a porce ryby ještě krátce podusíme.
Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo vařené brambory.