Rybářský rozcestník

Kapr na paprice

Opečené, slaninou prošpikované porce kapra, krátce podušené v omáčce z výpeku ochucené smetanou a červenou mletou paprikou.

2 náročnost
35 minut
  • 4 ks porce kapra
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 25 g slaniny
  • 25 g másla
  • 4 dl smetany
  • mletá červená paprika
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Opláchnuté a osušené porce kapra protáhneme klínky slaniny, osolíme je
    2. Na pánvi rozehřejeme olej, do něhož vložíme připravené rybí maso, pozvolna je opékáme po obou stranách
    3. Opečené porce vyjmeme, olej z pánve slijeme, v pánvi rozpustíme máslo a zaprášíme je moukou a mletou paprikou, mírně vše osmahneme, pak paprikovou jíšku zalijeme 1 dcl vody a 4 dcl smetany, směs rozmícháme a za stálého míchání povaříme
    4. Vložíme zpět porce kapra, pokrm dle chuti přisolíme a porce ryby ještě krátce podusíme.

    Doporučení

    Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo vařené brambory.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.