Rybářský rozcestník

Kapr na paprice

Opečené, slaninou prošpikované porce kapra, krátce podušené v omáčce z výpeku ochucené smetanou a červenou mletou paprikou.

2 náročnost
35 minut
  • 4 ks porce kapra
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 25 g slaniny
  • 25 g másla
  • 4 dl smetany
  • mletá červená paprika
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Opláchnuté a osušené porce kapra protáhneme klínky slaniny, osolíme je
    2. Na pánvi rozehřejeme olej, do něhož vložíme připravené rybí maso, pozvolna je opékáme po obou stranách
    3. Opečené porce vyjmeme, olej z pánve slijeme, v pánvi rozpustíme máslo a zaprášíme je moukou a mletou paprikou, mírně vše osmahneme, pak paprikovou jíšku zalijeme 1 dcl vody a 4 dcl smetany, směs rozmícháme a za stálého míchání povaříme
    4. Vložíme zpět porce kapra, pokrm dle chuti přisolíme a porce ryby ještě krátce podusíme.

    Doporučení

    Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo vařené brambory.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím