Rybářský rozcestník

Lín se žampionovou omáčkou

Omáčkou připravenou podle tohoto receptu můžete přelít jakoukoliv rybu upečenou na másle. V našem receptu jsme použili lína.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení ryby  
Lín se žampionovou omáčkou
  • 600 g lína
  • 200 g žampionů
  • 1 dl bílého vína
  • 4 lžíce smetany
  • 2 lžíce strouhaného sýru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • citronová šťáva
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Lína vykucháme, naporcujeme, osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 1 hodinu odležet
    2. Porce ryby osušíme a opečeme zprudka na pánvi, z obou stran, na másle
    3. Máslo v pánvi zaprášíme moukou přilijeme víno, přidáme strouhaný sýr, smetanu a krátce povaříme
    4. Nakonec do omáčky přidáme na plátky nakrájené žampiony, ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí a krátce podusíme
    5. Porce ryby na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s brambory.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím