Rybářský rozcestník

Lín se žampionovou omáčkou

Omáčkou připravenou podle tohoto receptu můžete přelít jakoukoliv rybu upečenou na másle. V našem receptu jsme použili lína.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení ryby  
Lín se žampionovou omáčkou
  • 600 g lína
  • 200 g žampionů
  • 1 dl bílého vína
  • 4 lžíce smetany
  • 2 lžíce strouhaného sýru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • citronová šťáva
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Lína vykucháme, naporcujeme, osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 1 hodinu odležet
    2. Porce ryby osušíme a opečeme zprudka na pánvi, z obou stran, na másle
    3. Máslo v pánvi zaprášíme moukou přilijeme víno, přidáme strouhaný sýr, smetanu a krátce povaříme
    4. Nakonec do omáčky přidáme na plátky nakrájené žampiony, ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí a krátce podusíme
    5. Porce ryby na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s brambory.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.