
Candát ve zlatých šupinách
800 g filetů z candáta
200 g kukuřičných lupínků
1 dl mléka
2 ks vejce
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce solamylu (škrob)
drcený kmín
citron
kmín
pepř
olej
sůl
zelená petrželka
Příprava
- Filety osolíme, okořeníme drceným kmínem, pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet
- Z vajec hladké mouky, škrobu a mléka vyšleháme hladké těstíčko, které osolíme a necháme chvíli stát
- Filety máčíme v těstíčku, necháme lehce stéct, potom obalíme v kukuřičných lupínkách, opatrně lupínky přitiskneme z obou stran k rybě
- Jednotlivé porce smažíme v mírně rozpáleném oleji, smažíme jen tak, aby zezlátly jen kukuřičné lupínky
- Filety potom vložíme na plech pomazaný olejem a dopečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut
- Upečené filety posypeme nasekanou petrželkou, ozdobíme citronem, podáváme třeba se šťouchanými brambory se slaninou a pórkem.
Doporučení
Tímto způsobem můžeme připravit i jiné druhy sladkovodních nebo i mořských ryb.