Rybářský rozcestník

Candát ve zlatých šupinách

Jedna z možností, jak připravit filety a to nejen z candáta. Nejprve je okořeněné necháme odležet, pak je obalíme v těstíčku a usmažíme v oleji dozlatova, nakonec filety dopečeme v troubě.

2 náročnost
45 minut
Candát ve zlatých šupinách
Candát
  • 800 g filetů z candáta
  • 200 g kukuřičných lupínků
  • 1 dl mléka
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce solamylu (škrob)
  • drcený kmín
  • citron
  • kmín
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • zelená petrželka
  • Příprava

    1. Filety osolíme, okořeníme drceným kmínem, pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet
    2. Z vajec hladké mouky, škrobu a mléka vyšleháme hladké těstíčko, které osolíme a necháme chvíli stát
    3. Filety máčíme v těstíčku, necháme lehce stéct, potom obalíme v kukuřičných lupínkách, opatrně lupínky přitiskneme z obou stran k rybě
    4. Jednotlivé porce smažíme v mírně rozpáleném oleji, smažíme jen tak, aby zezlátly jen kukuřičné lupínky
    5. Filety potom vložíme na plech pomazaný olejem a dopečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut
    6. Upečené filety posypeme nasekanou petrželkou, ozdobíme citronem, podáváme třeba se šťouchanými brambory se slaninou a pórkem.

    Doporučení

    Tímto způsobem můžeme připravit i jiné druhy sladkovodních nebo i mořských ryb.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím