Rybářský rozcestník

Šneci z kapra

Kdo má rád kapra a už ho omrzely recepty, co zná, může zkusit upravit kapří maso podle tohoto receptu a připravit si šneky z kapra. Rozhodně si pochutnáte! Nejde totiž o nic jiného než o filety z kapra stočené do tvaru šneků, omotané slaninou a provázkem, pak opečené na oleji a másle.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks větší kapří filety, ideálně co nejvíce zbavení kostí
  • 4 ks plátky anglické slaniny
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • oblíbené koření na ryby
  • pepř
  • sůl
  • potravinářský motouz na stažení závitků
  • Příprava

    1. Filety z kapra nakrájíme na proužky silné 3 až 4 cm, osolme je a okořeníme pepřem a nějakým oblíbeným kořením na ryby
    2. Okořeněné filety smotáme kůží dovnitř, vytvoříme tak šneky, ty ještě obalíme anglickou slaninou, tu zajistíme motouzem
    3. Smotané, zavázané šneky opečeme na lžíci másla a oleje, pěkně z obou stran.

    Doporučení

    Jako příloha jsou vhodné různě upravené brambory, ale také například jen čerstvé pečivo a například nějaký zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Chytáme štiky – vhodné rybolovné techniky

    Jak asi každý rybář ví, štika je v českých vodách hned po sumci druhá největší ryba dorůstající délky hodně přes 1 metr. Vážit pak může až ke 35 kg. Ovšem průměrná lovná délka v Česku je jen někde kolem 40 až 70 cm, o váze ryb sotva několika kilogramů. Je to predátor a zdravotní policie v jednom. Ráda totiž loví zraněné a nemocné ryby, nepohrdne ale ani mrtvou rybkou, drobnými hlodavci či mláďaty ptáků. A jak tedy na štiky? Využít můžeme hned několik metod. Chytáme je na plavanou, položenou, nebo také vláčením. Ovšem jde to i na mušku s muškařským náčiním!

    Vyvěšená – chytání štik pod špičkou prutu

    Tato metoda lovu štik je vhodná všude tam, kde hned u břehu je dost velká hloubka. Pomocí delšího prutu, většího splávku (kačenky) a živé nástražné rybky plavající pod splávkem, se právě štiky vyhledávající kořist u břehu dají často přemluvit k útoku.

    Rybí pásma, aneb je dobré vědět, co nám plave pod nohama

    Vodní toky jsou poměrně dost charakteristické v mnoha aspektech. Pokud je zkoumáme, sledujeme u nich různé, například to, zda protékají přirozenou krajinou, nebo regulovaným korytem, také hodnotíme jejich šíři, či členitost … Další důležitou roli hraje hloubka toku, síla proudu, typ dna, od toho všeho se právě odvíjí okysličení vody, teplota vody apod. A podobné je to i u vod stojatých. Ty mají také své charakteristické rysy. A právě charakteristika toku nebo nádrže má vliv na druhy živočichů a také ryb, které v daném pásmu žijí.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím