Rybářský rozcestník

Grilovaná chapadla z kalamárů

Špalíčky z chapadel kalamárů uvařené ve vodě doměkka spolu s cibulí, octem a kořením, grilované, potřené česnekem a olivovým olejem, na otevřeném roštu grilu nebo také pod grilem v troubě.

2 náročnost
110 minut
grilovaná
  • 750-1000 g chapadel z kalamárů
  • 2 l vody
  • 1 dl balzamikového octa
  • 4 ks stroužky česneku
  • 4 ks bobkové listy
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička tymiánu
  • drcený barevný pepř
  • olivový olej
  • chilli vlákna
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Z chapadel odřízneme tenké konečky, na okraji nařízneme, stáhneme kůži, podobně jako u úhoře. Chapadla nakrájíme na 10 cm špalíčky.
    2. Do většího hrnce nalijeme přibližně 2 l vody, přidáme celou cibuli, tymián, bobkový list, nalijeme ocet, osolíme, chapadla vaříme pod pokličkou na mírném plameni 90 minut.
    3. Chapadla scedíme, opláchneme, necháme vychladnout.
    4. Křížem uděláme na špalíčky zářezy, potřeme drceným česnekem, pokapeme olivovým olejem. Vložíme na gril, nebo pod gril v troubě, grilujeme, až se zářezy začnou rozevírat a maso na povrchu hnědnout.
    5. Hotová chapadla posypeme drceným pepřem, nasekanou petrželkou, ozdobíme chilli vlákny.

    Doporučení

    Podáváme například s restovanou zeleninou.

    Nejčtenější články

    Jak se náš „lážo plážo fishing“ proměnil v hororový zážitek

    Aby jste věděli, lážo plážo fishing, tak říkáme pohodovému chytání ryb, v klidu, bez nervů, pěkně v zázemí našeho provizorního kempu u vody. Klídek, pohoda, žádný stres, jen klidné bivakování u vody s pruty, studenými nápoji, dobrým jídlem s cílem si klasickou rybařinu opravdu hodně užít. Ovšem ne vždy to vyjde podle představ. O tom, jak se náš lážo plážo fishing proměnil v hororový zážitek, tak o tom je tento pravdivý příběh z letošní zahájené dravců.

    Feederování s žebrovými krmítky

    Když se řekne feederové krmítko, každý rybář si většinou v hlavě zobrazí drátěné krmítko hranaté či oválné, popřípadě method feeder krmítko. Ovšem existuje velký výběr dalších variant krmítek určených pro lov s feederovými pruty. Mezi mé nejoblíbenější patří tzv. žebrová krmítka.

    Jakou zvolit barvu zakrmovací směsi, tmavou či světlou? A je to vůbec důležité?

    Tak například na kapra prý platí zelené odstíny zakrmovacích směsí. Stejně tak na amura. Zato při cíleném lovu cejnů je dobré zkusit použít světlé odstíny zakrmovacích směsí. To naopak plotice prý dávají přednost tmavým směsím. Je to tak, nejen chuť a vůni, ale také barvu zakrmovací směsi musí řešit rybář, aby chytil právě ten druh ryby, co si na něj myslí.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím