750 g povařeného rybího masa z kapra
50 g slaniny
4 ks stroužky česneku
2 ks cibule
2 ks žemle
2 lžíce nasekané petrželky
mletý černý pepř
máslo
mléko
sádlo
sůl
Příprava
- Na sádle necháme osmahnout do zlatova nakrájenou cibuli s kostičkami slaniny, necháme vychladnout.
- Žemle nakrájíme na plátky a navlhčíme mlékem.
- Na mašince umeleme kapří maso s osmaženou cibulí, slaninou a žemlemi.
- Ke směsi přidáme nasekanou petrželku, ochutíme drceným česnekem, solí a pepřem.
- Míšeninu rozprostřeme do zapékací misky, poklademe plátky másla.
- Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C, pečeme 20 minut, až míšenina na bokách misky začne zlátnout.
Doporučení
Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
Poznámka
Text i foto: D. M.