2 náročnost
30 minut
+ doba odpočinutí masa
Rozpis na 2 porce:
2 ks (po 150-200 g) porce kapra (podkova, filet)
2 ks jarní cibulky
50 g slaniny
sladká mletá paprika
mletý černý pepř
citronová šťáva
hladká mouka
kmín
olej
sůl
Příprava
- Porce kapra osolíme, okořeníme pepřem, pokapeme citronovou šťávou, necháme 30 minut odpočinout.
- Jednotlivé porce ryby osušíme a prošpikujeme klínky slaniny, potom obalíme v hladké mouce, ve které jsme rozmíchali sladkou červenou papriku.
- Opečeme na oleji z obou stran, pěkně do zlatova, odložíme stranou.
- Do výpeku po opečení přidáme nakrájenou cibuli, zbytek slaniny, krátce vše orestujeme.
- Směs rozprostřeme na jednotlivé porce na talířích a podáváme například s vařenými brambory.