Rybářský rozcestník

Výroba kukuřičné moučky

Tato moučka (mouka) se dá běžně koupit, ale někdo si rád vyrábí vše pěkně doma. A na co se hodí? Především při výrobě pelet či boilies, ale stejně tak je skvělá jako součást různých zakrmovacích mixů vhodných například do feederových krmítek.

1 náročnost
20 minut
+ 4-5 hodin oschnutí  
  • pár klasů zralé kukuřice
  • voda
  • mixér, sítko, hadrová utěrka
  • vhodná nádoba na uskladnění
  • Příprava

    1. Klasy kukuřice povaříme ve vodě, až zrna pěkně změknou
    2. Okapané klasy necháme na utěrce několik hodin oschnout, pak je oloupáme
    3. Nakonec zrna rozmixujeme v robotu a moučku máme hotovou.

    Doporučení

    Pokud nebudou zrna úplně oschlá, je lepší je na sucho chvíli opražit na pánvi, tak zajistíte, že se vám místo moučky v mixéru neutvoří nežádoucí kaše.

    Poznámka

    Příklady receptů na využití této moučky:

    Nejčtenější články

    Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

    Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

    Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

    Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

    Ryby mořské, jejich dělení

    Maso z mořských ryb je nejen rovnocenné maso ryb sladkovodních, ale navíc je předčí v tom, že obsahuje vedle plnohodnotných bílkovin a vitamínů také jód, a proto je pro lidský organismus velmi cenné.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím