Rybářský rozcestník

Štika zapečená v sýru

Na rozpuštěném másle opečené kousky štiky, obalené ve strouhaném sýru, zapečené v troubě spolu s cibulí, zalité kyselou smetanou a posypané zbylým nastrouhaným sýrem.

2 náročnost
40 minut
  • 1 ks štiky (tak 2-2,5 kg)
  • 3 ks cibule
  • 0,5 l kyselé smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 150 g tvrdého sýra
  • 100 g másla
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, vykuchané a omyté rybě vykrojíme páteř, pak ji nakrájíme na kousky silné asi 5 cm, maso osolíme
    2. Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět na kolečka nakrájenou cibuli, pak kousky štiky opečeme ze všech stran
    3. Porce ryby vykostíme, obalíme ve strouhaném sýru a vložíme do pekáče vymazaného máslem i s orestovanou cibulí, přelijeme kyselou smetanou, v níž jsem rozmíchali mouku a posypeme zbylým sýrem
    4. Zapékáme v troubě, dokud sýr pěkně nezrůžoví.

    Doporučení

    Podáváme se smaženými hranolky a zeleným salátem.

    Nejčtenější články

    O pohár předsedy SÚS 2022

    Tradiční rybářské závod „O pohár předsedy SÚS“, se koná na vodní ploše Písková Lhota 14. 5. pro dospělé a 15. 5. 2022 pro děti a mládež. Rezervaci lze provést do 6. 5. Neváhejte se přihlásit! Volná místa budou k dispozici i v den závodu, takže můžete přijet…

    Propozice na Jarní a Dětské závody ČRS MO Kladruby 28.5. a 29.5. 2022

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní a Dětské rybářské závody konané ve dnech 28. a 29. května 2022 na nádrži Záhorská. V příloze Vám zasíláme propozice obou závodů a jsme v očekávání Vašich rezervací lovných míst. Těšíme se na Vaši hojnou účast! Výbor ČRS MO Kladno…

    Územní kolo Zlaté udice 2022

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz a ČRS MO Domažlice pořádají Územní kolo rybářské soutěže Zlatá udice 2022….

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím