Takto upravené slávky podáváme jako teplý předkrm nebo jako lahůdku.
1. V širší nádobě rozpustíme máslo, do něho dáme nadrobno nakrájenou cibuli, očištěné a na plátky nakrájené žampióny, nasekanou zelenou petržel, tymián, bobkový list, osolíme, opepříme a zalijeme vínem
2. Přidáme očištěné, pevně zavřené slávky a zakryté poklicí dusíme na ohni tak dlouho, až se otevřou
3. Potom maso (tělíčko) slávek z lastur vyjmeme, očistíme a každé zvlášť vložíme opět do jedné lastury
4. Šťávu z podušených slávek procedíme, přidáme k ní vodu z lastur a trochu ji zavaříme
5. Přilijeme bílou omáčku, krátce povaříme, zjemníme žloutky rozkvedlanými ve smetaně a máslem, je-li třeba omáčku ještě přikořeníme a pak ji nalijeme na maso slávek v lasturách.
Příloha: Topinky nebo měsíčky z lístkového těsta.
Bešamelová omáčka viz: Bešamelová omáčka.