Rybářský rozcestník

Štika v sýrovém těstíčku

Filety ze štiky obalené v mouce, v rozšlehaných vejcích, strouhance smíchané s nastrouhaným tvrdým sýrem, pak opět ve vejcích a dále v čisté strouhance, porce obalené štiky usmažené dozlatova ve větším množství dobře rozpáleného oleje servírované nejlépe s hranolky a tatarskou omáčkou.

2 náročnost
20 minut
štikaštikaštika
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce štiky po 150 g
  • 2 ks vejce
  • 300 g strouhanky
  • 100 g strouhaného tvrdého sýru
  • 1 dl mléka
  • hladká mouka
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce štiky osolíme, necháme chvíli odpočinout. Tak 1/2 strouhanky promícháme se strouhaným sýrem, druhou polovinu necháme čistou. Vejce rozšleháme s mlékem.
    2. Rybu osušíme, obalíme v mouce, namočíme do rozšlehaných vajec, obalíme ve strouhance promíchané se sýrem. Podruhé namočíme do rozšlehaných vajec a obalíme v čisté strouhance.
    3. Smažíme na oleji, z obou stran, do zlatova.
    4. Ozdobíme citrónem, proužky papriky, podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.

    Doporučení

    Tímto způsobem můžeme upravit i další druhy ryb.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Atraktory ve spreji – šikovná pomůcka zkušeného rybáře

    Atraktory jsou určeny výhradně pro zatraktivnění nástrah a návnad jak pro lov kaprovitých ryb, tak i pro lov dravců. Prodávají se v různých variantách, ale velmi oblíbené, hlavně u zkušených rybářů, jsou ve formě sprejů.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Metlička na míchání zakrmovacích směsí

    Metlička na promíchání zakrmovacích směsí v kombinaci s bateriovou vrtačkou nám usnadní důkladné spojení všech vnadících složek. Jde o skvělého pomocníka. Právě správné promíchání zakrmovací směsi nám může pomoci k pěkným úlovkům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím