Rybářský rozcestník

Štika v sýrovém těstíčku

Filety ze štiky obalené v mouce, v rozšlehaných vejcích, strouhance smíchané s nastrouhaným tvrdým sýrem, pak opět ve vejcích a dále v čisté strouhance, porce obalené štiky usmažené dozlatova ve větším množství dobře rozpáleného oleje servírované nejlépe s hranolky a tatarskou omáčkou.

2 náročnost
20 minut
štikaštikaštika
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce štiky po 150 g
  • 2 ks vejce
  • 300 g strouhanky
  • 100 g strouhaného tvrdého sýru
  • 1 dl mléka
  • hladká mouka
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce štiky osolíme, necháme chvíli odpočinout. Tak 1/2 strouhanky promícháme se strouhaným sýrem, druhou polovinu necháme čistou. Vejce rozšleháme s mlékem.
    2. Rybu osušíme, obalíme v mouce, namočíme do rozšlehaných vajec, obalíme ve strouhance promíchané se sýrem. Podruhé namočíme do rozšlehaných vajec a obalíme v čisté strouhance.
    3. Smažíme na oleji, z obou stran, do zlatova.
    4. Ozdobíme citrónem, proužky papriky, podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.

    Doporučení

    Tímto způsobem můžeme upravit i další druhy ryb.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2023

    V tomto článku najdete aktuální tabulku NONSTOP revírů, kde rybáři mohou v letních měsících chytat ryby i po půlnoci, tedy 24 hodin, ale pozor, za určitých podmínek a hlavně co územní svaz, to často různé termíny zahájení, nebo naopak ukončení výjimky pro lov v režimu non-stop!

    Úskalí chytání kaprů pomocí člunu a sklopné tyčové bójky

    Chytat kapry na větší vzdálenosti pomocí člunu a tyčové bójky je jen pro zkušené a dost otrlé rybáře. Nejde o to zavést bójku, ale také se k ní dostat s prutem a rybou na konci prutu a to i za škaredého počasí, ze větru, při velkých vlnách. Velký kapr totiž dokáže tahat jako kůň a zapomeňte na to, že by jste pěkného cvalíka dokázali dostat ke břehu pomocí klasického namotávání vlasce či šňůry ze břehu. A pokud ano, rybu by jste tak unavili, že by měla malou šanci na přežití. Jde o pokročilou kaprařinu, která nejen že není levná, ale také vyžaduje rybáře s velkým srdcem.

    Rybářský veletrh FOR FISHING se vrací do své původní kondice

    Svátek všech rybářů, veletrh FOR FISHING, se po roce vrací do letňanského areálu PVA EXPO PRAHA. V polovině února se na výstavní ploše přes 10 000 m2 představí více než 120 firem z Čech i zahraničí, chybět nebudou ani významné osobnosti z oblasti rybaření se zajímavými přednáškami nebo návštěvnická soutěž.