Rybářský rozcestník

Štika pečená ve slaninovém kabátku na zelenině spolu s houbami

V celku na zelenině s houbami upečená štika, pokladená plátky anglické slaniny a kousky másla, zeleninový základ dochucený divokým kořením.

2 náročnost
60 minut
Štika pečená ve slaninovém kabátku na zelenině spolu s houbami - detail pokrmu
Štika
  • 1 ks štiky v celku
  • 250 g kořenové zeleniny
  • 100 g anglické slaniny v plátcích
  • 100 g lesních hub nebo žampiónů
  • 80 g cibule
  • 60 g másla
  • divoké koření: celý pepř, nové koření a tymián
  • voda
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Štiku vykucháme a očistíme od šupin, kůži po obou stranách na několika místech nařízneme, osolíme a opepříme z venku i zevnitř
    2. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kostičky, oloupanou cibuli na tenká kolečka, čisté, proprané a důkladně okapané houby na čtvrtinky
    3. Připravenou zeleninu, houby a koření vložíme do máslem vymazaného pekáče a rozpečeme v troubě vyhřáté na 190 °C, občas směs zamícháme, tak po 5-8 minutách horkou zeleninu mírně podlijeme vodou a dusíme ještě dalších 5 minut
    4. Na zeleninu položíme okořeněnou štiku, poklademe ji plátky másla a anglickou slaninou (kousek másla a plátek slaniny vložíme i dovnitř ryby včetně dvou snítek tymiánu) a dáme do trouby, pečeme při 200 °C 40-50 minut
    5. Upečenou rybu naporcujeme a servírujeme na hromádce zeleniny, zdobíme kousky upečené slaniny, podáváme s různě upravenými brambory.

    Poznámka

    Zeleninu můžeme také připravit na pánvičce.

    Nejčtenější články

    ORLÍK AKTUÁLNĚ :-(((

    Poté, co jsme v neděli dopoledne chytili pytláka bez dokladů (lovil vesele na dva pruty) a rybáře, který dlouhodobě porušoval řád, jsme si udělali včera odpoledne výlet na Orlík a objeli 20 km břehů. JE NEUVĚŘITELNÉ, co se tam děje. Vesele se vláčí (všichni tedy svorně tvrdili, že si zrovna teď chystají věci na zahájení), loď na vodě plná komplet výbavy na dravce (prut na lov nástražek, dva pruty na tahání rybky, jeden nabitej vláčák, řízkovnice, echolot a příďák), stojan s dvěma pruty a na obou malí okounci, v bednách podměrečné ryby a hájené ryby, vrš plná malých okounků. Vzbudil jsem se s pocitem nesmírného smutku kořeněného beznadějí. Kde to proboha jsme??? SDÍLEJTE TOHLE SVINSTVO, TAKHLE TO DÁL NEJDE.

    Zpráva ze zasedání Republikové rady ČRS (červen)

    Rada shválila, kromě jiného, návrh změn rybářského řádu pro rok 2019. Konkrétně se jedná o stanovení nejmenší lovné míry okouna říčního na 15 cm, schválení povinnosti mít při lovu ryb podběrák, dále zákaz používání dvoj a trojháčků a omezení lovu na umělou mušku a muškařením na mimopstruhových revírech v období 1.1 až 15.6., dále zákaz lovu na srkačku a zákaz používání vylovovacího háku (gafu).

    Nazapomínejte na dodatky v rybářském řádu, mohli by jste přijít o papíry!

    Na svazové vodě se musí všichni rybáři řídit rybářským řádem. O tom, jak moc je či není zastaralý, dnes nechci mluvit, ale spíše se s vámi podělím o jedno zjištění. Někteří z nás si zapomínají každý rok přečíst v řádu „Bližší podmínky výkonu rybářského práva“, tedy dodatky k řádu, které jsou vytištěné modře a které někdy zásadně mění například povolenou lovnou délku některých ryb. A tak neznalý rybář si může omylem přivlastnit amura, který má ale v některých krajích aktuálně v dodatcích změněnou lovnou míru z 50 na 70 cm!

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím