Rybářský rozcestník

Štika v pórku

Porce štiky pokladené v pekáčku, upečené doměkka obložené podušeným pórkem, zasypané nastrouhaným křenem a přelité smetanou.

2 náročnost
Štika v pórku - talíř
Štika
  • 600 g naporcované štiky
  • 250 g pórku
  • 2,5 dl sladké smetany
  • 1 lžíce křenu
  • máslo (přepuštěné, nebo s kapkou oleje)
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Pórek nakrájíme na tenká kolečka
    2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme pórek, osolíme, opepříme, dusíme do měkka
    3. Porce štiky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, okmínujeme, lehce poprášíme moukou, narovnáme do zapékací misky, vytřené máslem, pak porce štiky obložíme a poklademe podušeným pórkem, posypeme nastrouhaným křenem, vše zalijeme smetanou
    4. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 15 minut
    5. Upečené porce štiky položíme doprostřed talíře, přelijeme pórkovou omáčkou, obložíme dokola vařenými brambory a podáváme.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chytání ryb z lodi

    Díky loďce máme možnost dopravit se na lovné místo, které není přístupné ze břehu a tak tato místa nejsou prochytaná rybáři, to je asi největší výhoda chytání ryb z lodí. Také díky driftování dokážeme z lodě pokrýt větší kvadrant vody, než při pouhém pohybu po břehu. A to nemluvím a romantice, adrenalinu a dalších výhodách při chytání ryb z lodí.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím