Rybářský rozcestník

Štika v pórku

Porce štiky pokladené v pekáčku, upečené doměkka obložené podušeným pórkem, zasypané nastrouhaným křenem a přelité smetanou.

2 náročnost
Štika v pórku - talíř
Štika
  • 600 g naporcované štiky
  • 250 g pórku
  • 2,5 dl sladké smetany
  • 1 lžíce křenu
  • máslo (přepuštěné, nebo s kapkou oleje)
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Pórek nakrájíme na tenká kolečka
    2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme pórek, osolíme, opepříme, dusíme do měkka
    3. Porce štiky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, okmínujeme, lehce poprášíme moukou, narovnáme do zapékací misky, vytřené máslem, pak porce štiky obložíme a poklademe podušeným pórkem, posypeme nastrouhaným křenem, vše zalijeme smetanou
    4. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 15 minut
    5. Upečené porce štiky položíme doprostřed talíře, přelijeme pórkovou omáčkou, obložíme dokola vařenými brambory a podáváme.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím