Rybářský rozcestník

Štika v pórku

Porce štiky pokladené v pekáčku, upečené doměkka obložené podušeným pórkem, zasypané nastrouhaným křenem a přelité smetanou.

2 náročnost
Štika v pórku - talíř
Štika
  • 600 g naporcované štiky
  • 250 g pórku
  • 2,5 dl sladké smetany
  • 1 lžíce křenu
  • máslo (přepuštěné, nebo s kapkou oleje)
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Pórek nakrájíme na tenká kolečka
    2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme pórek, osolíme, opepříme, dusíme do měkka
    3. Porce štiky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, okmínujeme, lehce poprášíme moukou, narovnáme do zapékací misky, vytřené máslem, pak porce štiky obložíme a poklademe podušeným pórkem, posypeme nastrouhaným křenem, vše zalijeme smetanou
    4. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 15 minut
    5. Upečené porce štiky položíme doprostřed talíře, přelijeme pórkovou omáčkou, obložíme dokola vařenými brambory a podáváme.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na závod Neratovický sumec 2022

    Místní organizace Neratovice zved na rybářský závod „Neratovický sumec 2022“, který se koná 23. – 25. 9. 2022 na revíru Labe 16M – Mlékojedy pískovna….