Chvíli povařené rybí maso, obrané, pomleté na masovém stojku, pak dochucené a zahuštěné strouhankou, vytvarované do tvaru menších koulí, nakonec obalené v ochucené mouce a usmažené dozlatova.
1. Rybu naporcujeme a 5 minut povaříme ve slané vodě, pak vodu slijeme a maso necháme vychladnout
2. Odstraníme kůži, kosti a obrané maso z ryby umeleme na masovém strojku
3. Do mletého masa přidáme vejce, utřený česnek, mletý zázvor, sůl, pepř a sojovou omáčku, důkladně promícháme, zahustíme strouhankou
4. Ze směsi vytvoříme kuličky asi 3 cm velké, které obalíme v hladké mouce promíchané s červenou paprikou
5. Rybí krokety usmažíme v oleji dozlatova.
Podáváme například s americkými brambory, zeleninou a tatarskou omáčkou.
Autor receptu: Dalibor Marounek