Rybářský rozcestník

Štika na žampionech a slanině

Slaninou prošpikované filety ze štiky zprudka opečené na másle, servírované s podušenými žampióny ve výpeku po štice.

2 náročnost
30 minut
+ doba rozporcování štiky  
Štika na žampionech a slanině
  • 1 ks štika velká 1,5-2 kg
  • 100 g žampionů
  • 100 g slaniny
  • máslo (přepuštěné)
  • čtyřbarevný pepř
  • petrželka
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchanou očištěnou štiku rozporcujeme na filety
    2. Do připravených filetů uděláme zářezy po 2 cm, do zářezů vložíme proužky slaniny
    3. Filety osolíme, okmínujeme, pak zprudka opečeme na másle do zlatova z obou stran
    4. Do šťávy po opečení přidáme plátky žampionů a lžíci nasekané petrželky, podusíme do měkka, osolíme
    5. Filety položíme na talíře, ozdobíme dušenými žampiony, posypeme čtyřbarevným pepřem a podáváme například s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!