Rybářský rozcestník

Rybí soté

Soté (čti sauté) v překladu z francouzštiny znamená ,,minutka“ Tento recept je na kousky rybího masa, které se rychle osmaží na malém množství tuku a kombinují, v tomto případě se zeleninou.

2 náročnost
20 minut
rybírybírybí
  • 400 g filetů z candáta nebo sumce
  • 150 g menších žampionů
  • 1 ks červená masitá paprika
  • 1 ks červená cibule
  • 1/2 ks pórku
  • citronová šťáva
  • koření na ryby
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Na oleji orestujeme na proužky nakrájenou papriku, cibuli, kolečka pórku, přepůlené žampiony, osolíme, opepříme, restujeme 3 minuty.
    2. Přidáme na kostky nakrájené kousky rybího masa, které posypeme kořením na ryby, rybí maso restujeme další 3 minuty.
    3. Na závěr pokrm zastříkneme citronovou šťávou.

    Doporučení

    Podáváme například s pečenými brambory a zeleninovým salátem. Podle tohoto receptu lze připravit i některé ryby mořské, například tresky.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.