Rybářský rozcestník

Nadívané plotice

Vykuchané plotice nadité směsí ze slaniny, cibule, česneku a puškvorce, upečené na zelných listech.

2 náročnost
70 minut
  • 1 kg plotic
  • 200 g slaniny
  • 5 ks stroužků česneku
  • 1 ks větší cibule
  • zelné listy (lze nahradit listy křenu či šťovíku)
  • puškvorec
  • mletý pepř
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybám uřízneme hlavy, vzniklým otvorem ryby vykucháme, pak je důkladně umyjeme
    2. Pokrájenou slaninu umícháme s nadrobno nasekanou cibulí, česnekem a puškvorcem, touto směsí plotice naplníme
    3. Ryby osolíme, opepříme, okmínujeme a poklademe na plech vyložený zelnými listy, pokapeme rozpuštěným máslem, zakryjeme další vrstvou zelných listů
    4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C 30-40 minut doměkka.

    Doporučení

    Tímto způsobem můžeme péci plotice i na grilu, respektive v horkém popelu.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?