Rybářský rozcestník

Štika pečená na smetaně

Recept na pečenou štiku ze Švédska.

2 náročnost
45 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 4 ks porce štiky
  • 1 ks vejce
  • 80 g másla
  • 1 dl smetany
  • strouhanka
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce štiky osušíme, osolíme a vložíme do vymaštěného hrnce
    2. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem
    3. Upečeme v dobře vyhřáté troubě doměkka
    4. Měkké porce vyndáme, šťávu zalijeme smetanou a několika lžícemi vody, krátce povaříme a nalijeme na štiku
    5. Ihned podáváme.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory a zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím