Rybářský rozcestník

Štika pečená na smetaně

Recept na pečenou štiku ze Švédska.

2 náročnost
45 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 4 ks porce štiky
  • 1 ks vejce
  • 80 g másla
  • 1 dl smetany
  • strouhanka
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce štiky osušíme, osolíme a vložíme do vymaštěného hrnce
    2. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem
    3. Upečeme v dobře vyhřáté troubě doměkka
    4. Měkké porce vyndáme, šťávu zalijeme smetanou a několika lžícemi vody, krátce povaříme a nalijeme na štiku
    5. Ihned podáváme.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory a zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2021 – revíry, na kterých lze chytat 24 hodin

    Oblíbenost nonstop revíru u rybářů každým rokem stoupá a není divu. Každý zkušený rybář ví, že právě v nočních hodinách může přijít opravdový trofejní úlovek. Ovšem revíry, kde se může chytat 24 hodin má každý kraj jen několik. Tady je jejich seznam.

    Jak správně namotat vlasec či pletenku na naviják

    I když jde o článek pro začínající rybáře, ze zkušenosti vím, že i mnoho rybářů, co chytají již mnoho let, neumí správně namotat vlasec či pletenku na cívku navijáku. Existuje totiž pár důležitých kroků, jak správně na to a neměl by se ani jeden z nich podcenit či dokonce vynechat.

    Nové method feeder formičky

    Na rybářském trhu se objevily nové method feeder formičky na plnění method feeder krmítek. V čem jsou nové? Tyto formičky ve tvaru „skořápky“ se jednoduše používají, jejich naplnění je rychlé a vyprázdnění ještě rychlejší především díky otevírání v podélné ose formičky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím