Rybářský rozcestník

Štika pečená na smetaně

Recept na pečenou štiku ze Švédska.

2 náročnost
45 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 4 ks porce štiky
  • 1 ks vejce
  • 80 g másla
  • 1 dl smetany
  • strouhanka
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce štiky osušíme, osolíme a vložíme do vymaštěného hrnce
    2. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem
    3. Upečeme v dobře vyhřáté troubě doměkka
    4. Měkké porce vyndáme, šťávu zalijeme smetanou a několika lžícemi vody, krátce povaříme a nalijeme na štiku
    5. Ihned podáváme.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory a zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Zimní rybářské vybavení pro komfortní rybolov

    Ženete se za kapitálními úlovky, nebo máte ambice chytit nejvýše rýmu, ale zrelaxovat se přitom v klidu přírody? Zimní rybaření má svoje nezaměnitelné kouzlo – čistá voda, ticho a jasný svit slunce odrážející se ve třpytu ledových krystalů. A pokud se důkladně vybavíte a obléknete, nemusíte chytit ani onu příslovečnou rýmu. Poradíme vám, co s sebou i na sebe.

    Tinktura z koňského kaštanu

    Kaštan koňský nebo také jírovec maďal a jeho plody bývají díky velkému obsahu bezpečných přírodních látek, jako jsou flavonoidy a glykosidy součástí mnoha mastí, které mají příznivé účinky na žilní a lymfatický systém. Zkuste si vyrobit domácí tinkturu ze zralých a čerstvých kaštanů, která pomáhá při otokách, křečových žílách, pocitu těžkých nohou.

    Rybářský ples v Rožmitále pod Třemšínem

    Český rybářský svaz, místní organizace Rožmitál pod Třemšínem zve na tradiční Rybářský ples. Koná se 12. listopadu od 20 hodin v rožmitálském společenském centru. K tanci a poslechu bude hrát skupina Sekvence. Připravena bude bohatá rybí a zvěřinová tombola.