Rybářský rozcestník

Sendvičová pomazánka s tuňákem

Pomazánka z tuňáka, majonézy, šalotky a vajec, vhodná jako součást svačinových sendvičů.

1 náročnost
15 minut
  • 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě
  • 2 ks vajíček natvrdo uvařených
  • 2 ks šalotky
  • 4 lžíce majonézy
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Natvrdo uvařená vajíčka oloupeme a nakrájíme na kostičky
    2. Tuňáka slijeme a rozmačkáme vidličkou
    3. Přidáme majonézu, nakrájená vajíčka, oloupané, na drobno nasekané šalotky, promícháme a dochutíme solí i bílým pepřem
    4. Mažeme na neopečený toastový chleba nebo jiné čerstvé pečivo, ozdobíme rajčaty a paprikou.

    Doporučení

    Majonézu můžeme zaměnit za pomazánkové máslo, směs rozmixovat tyčkovým mixérem a vznikne nám jemná rybí paštika.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím