Rybářský rozcestník

Hlavatka ve vínové omáčce

Marinované porce hlavatky opečené na oleji na cibulovém základě, podušené ve víně spolu s dalšími ingrediencemi.

3 náročnost
40 minut
+ doba marinování  
  • Rozpis na 4 porce:
  • 700-800 g hlavatky připravené na kuchyňské zpracování
  • 80 g mandlí
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks velké cibule
  • 200 ml kvalitního bílého vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • čerstvě namletý pepř
  • citronová šťáva
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Hlavatku pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí a dáme na 60 minut na chladné místo marinovat
    2. Cibuli nakrájenou nadrobno zlehka osmahneme na oleji, přidáme naporcovanou rybu, osolíme, okořeníme pepřem a z obou stran zprudka opečeme
    3. Výpek kolem ryby poprášíme moukou, opražíme, zalijeme vínem, dobře promícháme, přidáme prolisovaný česnek a vše chvíli podusíme
    4. Přidáme opražené mandle, dochutíme solí, citronovou šťávou, promícháme a ještě krátce povaříme.

    Doporučení

    Takto připravené porce hlavatky servírujeme přelité omáčkou z výpeku. Jako přílohu podáváme například podušenou rýži.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.