4 ks porce kapra (jedna porce: 150-200 g)
hladká mouka
drcený kmín
pepř
olej
sůl
Na pažitkovou omáčku:
150 g majonézy (základní)
2 lžíce nasekané pažitky
1 lžička francouzské hořčice
2 ks uvařená vejce
citronová šťáva
pepř
sůl
Příprava
- Porce kapra, osolíme, posypeme drceným kmínem, obalíme v hladké mouce, na oleji opečeme dozlatova z obou stran.
- Opečenou rybu odložíme na teplé místo.
- Majonézu rozmícháme s nastrouhanými vejci, lžičkou hořčice, vmícháme nasekanou pažitku, ochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí.
- Porce kapra přelijeme pažitkovou omáčkou.
Doporučení
Takto upravené porce kapra podáváme nejlépe s vařenými brambory a rajčatovým salátem.
Poznámka
Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek