Rybářský rozcestník

Kapr s pažitkovou omáčkou

Okořeněné porce kapra obalené v mouce, opečené na pánvi pěkně dozlatova, servírované přelité domácí omáčkou z majonézy, pažitky, vařených vajec, francouzské hořčice, koření a citronové šťávy.

2 náročnost
30 minut
kapr
  • 4 ks porce kapra (jedna porce: 150-200 g)
  • hladká mouka
  • drcený kmín
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Na pažitkovou omáčku:
  • 150 g majonézy (základní)
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžička francouzské hořčice
  • 2 ks uvařená vejce
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra, osolíme, posypeme drceným kmínem, obalíme v hladké mouce, na oleji opečeme dozlatova z obou stran.
    2. Opečenou rybu odložíme na teplé místo.
    3. Majonézu rozmícháme s nastrouhanými vejci, lžičkou hořčice, vmícháme nasekanou pažitku, ochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí.
    4. Porce kapra přelijeme pažitkovou omáčkou.

    Doporučení

    Takto upravené porce kapra podáváme nejlépe s vařenými brambory a rajčatovým salátem.

    Poznámka

    Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.