Rybářský rozcestník

Rybí salát II.

Rybí salát z bolena, kapra, či jiné bílé ryby připravený naložením masa v soli, pak v octovém kořeněném nálevu, nakonec maso natrhané na kousky promíchané s majonézou, bílým jogurtem a sterilovanou pikantní zeleninou.

3 náročnost
45 minut
+ 3 dny odležení, 5 dnů marinování  
Rybí salát II. - detail salátu v misce
RybíRybí
  • 3 kg ryby bez hlavy, ocasu, ploutví a kůže (bolen, kapr, cejn ...)
  • 2 skleničky majonézy
  • 1 sklenička Moravanky bez nálevu (pikantnínakládaná zelenina)
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 2 lžíce cukru
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • Na nálev na naložení:
  • 1 l vody
  • 0,4 l octa
  • 3-4 ks cibule
  • 3 ks bobkové listy
  • 1 ks sušené feferonky
  • 1 lžička cukru
  • několik kuliček černého pepře
  • několik kuliček nového koření
  • Příprava

    1. Vykuchanou rybu stáhneme z kůže, naporcujeme na podkovy asi 1 cm široké, které řádně propereme, vysušíme a poté hojně nasolíme
    2. Maso vložíme do kameninové nádoby nebo do sklenice a dáme na 3 dny do chladna proležet
    3. Uleželé porce ryby vyndáme z nádoby a opět je propláchneme
    4. Maso vkládáme opět do kameninové nádoby nebo do sklenice a prokládáme cibulí kterou jsme vytáhli z povařeného nálevu, vyskládanou sklenici zalijeme ještě teplým lákem
    5. Vše necháme uležet nejméně 5 dnů, pak lák slijeme a z masa odstraníme jen velké kosti, malé se krásně rozloží
    6. Rybu dochutíme pepřem a solí a promícháme se sterilovanou zeleninou bez nálevu, bílým jogurtem smíchaným 1:2 s majonézou, vše promícháme, nakonec chuť salátu doladíme ještě cukrem
    7. Salát necháme v lednici odpočinout a pak ho můžeme podávat nebo uchováváme v menších, důkladně zavřených, sklenicích či dózách v lednici.

    Příprava láku na naložení:
    Oloupanou cibuli nakrájenou na plátky svaříme s ostatními ingrediencemi, povaříme 5 minut, pak nálev odstavíme a necháme mírně vychladnout.

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Devadesát tun ryb z Buňkova na Pardubicku musí zlikvidovat kvůli viru

    Ryby v rybníce Buňkov v Břehách na Pardubicku jsou nakažené herpes virem. Není přenosný na člověka, ale mohl by se rozšířit do dalších chovů. Veterináři proto nařídili usmrcení ryb z celé chovné plochy. Výlov začne ve středu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím