Rybářský rozcestník

Opečený kapr zapečený se zakysanou smetanou a cibulí

Na másle opečené porce kapra okořeněné, obalené v mouce, pak zapečené v troubě potřené zakysanou smetanou, obložené kolečky cibule.

2 náročnost
40 minut
Opečený kapr zapečený se zakysanou smetanou a cibulí
  • 1 kg na porce rozkrájeného kapra
  • 250 g zakysané smetany
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 1 ks cibule
  • hladká mouka
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Jednotlivé porce kapra osolíme, okmínujeme, obalíme v hladké mouce, pak opečeme na másle dozlatova, z obou stran
    2. Smetanu rozmícháme s nasekanou pažitkou
    3. Opečené porce kapra narovnáme do pekáče, podlijeme máslem z pánve, potřeme smetanou, posypeme proužky cibule a necháme 10 minut zapéct ve vyhřáté troubě na 200 °C.

    Doporučení

    Podáváme například z vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….