Rybářský rozcestník

Pikantní rybí filé

Tento recept je vhodný pro grilování na pánvi.

1 náročnost
20 minut
Pikantní rybí filé
  • 4 ks kousky filé
  • 4 lžíce bílého vína
  • citrón
  • olej
  • sůl
  • zelená petrželka na ozdobení
  • Příprava

    1. Rybí filé osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a bílým vínem
    2. Na grilovací pánvi pak maso opékáme z obou stran dozlatova
    3. Na talířích jednotlivé porce zdobíme plátky citrónu a zelenou petrželí.

    Doporučení

    Vhodná příloha: Brambory, hranolky … Aby se vám maso nerozpadalo, můžete ho jemně posypat hladkou moukou.

    Poznámka

    Jedno porce je asi 1100 kJ.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na závod Neratovický sumec 2022

    Místní organizace Neratovice zved na rybářský závod „Neratovický sumec 2022“, který se koná 23. – 25. 9. 2022 na revíru Labe 16M – Mlékojedy pískovna….