
Štika na víně s pikantní směsí
1 ks štika (kolem 1,5 kg)
50 g anglické slaniny
50 g žampionů
1 dl bílého vína
jedna chilli paprička nebo chilli koření
červená paprika
červená cibule
kousek pórku
máslo
kmín
sůl
Příprava
- Vykuchanou, očištěnou štiku naporcujeme, osolíme, okmínujeme a zprudka opečeme na másle z obou stran, upečené porce ryby dáme stranou
- Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, anglickou slaninu, obě papriky (červená + chilli), pórek, cibuli a žampiony, promícháme a necháme chvíli dusit
- Ke směsi přidáme opečené porce štiky, podlijeme vínem, přiklopíme pokličkou, dusíme, až zelenina změkne a část šťávy odpaří
- Porce štiky položíme na talíře, přelijeme podušenou směsí a podáváme například s vařenými brambory.