Rybářský rozcestník

Štika na víně s pikantní směsí

Na cibuli a další zelenině, také houbách podušené porce na másle opečené štiky, přelití vínem, servírované například s vařenými brambory.

2 náročnost
40 minut
Štika na víně s pikantní směsí
Štika
  • 1 ks štika (kolem 1,5 kg)
  • 50 g anglické slaniny
  • 50 g žampionů
  • 1 dl bílého vína
  • jedna chilli paprička nebo chilli koření
  • červená paprika
  • červená cibule
  • kousek pórku
  • máslo
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchanou, očištěnou štiku naporcujeme, osolíme, okmínujeme a zprudka opečeme na másle z obou stran, upečené porce ryby dáme stranou
    2. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, anglickou slaninu, obě papriky (červená + chilli), pórek, cibuli a žampiony, promícháme a necháme chvíli dusit
    3. Ke směsi přidáme opečené porce štiky, podlijeme vínem, přiklopíme pokličkou, dusíme, až zelenina změkne a část šťávy odpaří
    4. Porce štiky položíme na talíře, přelijeme podušenou směsí a podáváme například s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….