Rybářský rozcestník

Fašírovaná roláda ze štiky

Pomleté maso štiky spolu s cibulí, promíchané se žemlí, dochucené kořením, směs povařená ve vývaru, zamotaná do hadrového ubrousku, servírovaná nakrájená na plátky.

1 náročnost
120 minut
  • 1250 g štiky
  • 80 g cibule
  • 50 g tuku nebo másla
  • 1 l vývaru z 200 g kořenové zeleniny
  • 2 ks žemle
  • 1 ks vejce
  • bobkový list
  • nové koření
  • mléko na namáčení
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu očistíme a odřízneme maso
    2. Ze zeleniny a zbytků ryby a hlavy uděláme vývar
    3. Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku
    4. Maso, vymačkanou žemli a cibuli semeleme, do hmoty přidáme vejce, okořeníme a vypracujeme těsto s přidáním trochy vody
    5. Vývar z kořenové zeleniny procedíme a osolíme
    6. Navlhčíme hadrový ubrousek, potřeme jej máslem, položíme na něj rybí hmotu, uděláme váleček a ubrousek svineme a vložíme do vařícího vývaru
    7. Zvolna vaříme asi 1 až 1,5 hodiny
    8. Roládu vyjmeme, sejmeme ubrousek a částečně vychladlé maso nakrájíme na plátky 1,5 cm silné a podáváme.

    Doporučení

    Podáváme např. s křenovou, rajčatovou nebo řeckou omáčkou.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?