Rybářský rozcestník

Fašírovaná roláda ze štiky

Pomleté maso štiky spolu s cibulí, promíchané se žemlí, dochucené kořením, směs povařená ve vývaru, zamotaná do hadrového ubrousku, servírovaná nakrájená na plátky.

1 náročnost
120 minut
  • 1250 g štiky
  • 80 g cibule
  • 50 g tuku nebo másla
  • 1 l vývaru z 200 g kořenové zeleniny
  • 2 ks žemle
  • 1 ks vejce
  • bobkový list
  • nové koření
  • mléko na namáčení
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu očistíme a odřízneme maso
    2. Ze zeleniny a zbytků ryby a hlavy uděláme vývar
    3. Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku
    4. Maso, vymačkanou žemli a cibuli semeleme, do hmoty přidáme vejce, okořeníme a vypracujeme těsto s přidáním trochy vody
    5. Vývar z kořenové zeleniny procedíme a osolíme
    6. Navlhčíme hadrový ubrousek, potřeme jej máslem, položíme na něj rybí hmotu, uděláme váleček a ubrousek svineme a vložíme do vařícího vývaru
    7. Zvolna vaříme asi 1 až 1,5 hodiny
    8. Roládu vyjmeme, sejmeme ubrousek a částečně vychladlé maso nakrájíme na plátky 1,5 cm silné a podáváme.

    Doporučení

    Podáváme např. s křenovou, rajčatovou nebo řeckou omáčkou.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím