Rybářský rozcestník

Fašírovaná roláda ze štiky

Pomleté maso štiky spolu s cibulí, promíchané se žemlí, dochucené kořením, směs povařená ve vývaru, zamotaná do hadrového ubrousku, servírovaná nakrájená na plátky.

1 náročnost
120 minut
  • 1250 g štiky
  • 80 g cibule
  • 50 g tuku nebo másla
  • 1 l vývaru z 200 g kořenové zeleniny
  • 2 ks žemle
  • 1 ks vejce
  • bobkový list
  • nové koření
  • mléko na namáčení
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu očistíme a odřízneme maso
    2. Ze zeleniny a zbytků ryby a hlavy uděláme vývar
    3. Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku
    4. Maso, vymačkanou žemli a cibuli semeleme, do hmoty přidáme vejce, okořeníme a vypracujeme těsto s přidáním trochy vody
    5. Vývar z kořenové zeleniny procedíme a osolíme
    6. Navlhčíme hadrový ubrousek, potřeme jej máslem, položíme na něj rybí hmotu, uděláme váleček a ubrousek svineme a vložíme do vařícího vývaru
    7. Zvolna vaříme asi 1 až 1,5 hodiny
    8. Roládu vyjmeme, sejmeme ubrousek a částečně vychladlé maso nakrájíme na plátky 1,5 cm silné a podáváme.

    Doporučení

    Podáváme např. s křenovou, rajčatovou nebo řeckou omáčkou.

    Nejčtenější články

    Chce se vám na rybách na velkou? Řešíte Nerudovské, kde a kam s tím? :)

    Někdo by řekl, že to není žádný problém, prostě si dřepnu a je to. Ale kdo občas nechá svoji stopu v přírodě, moc dobře ví, že bez přípravy to není žádná sranda si pohodlně ulevit. Když vynechám komáry, hovada a další havěť, co má ráda bílé zadky, ani keře, rákos či traviny nám nedělají dobře, když si čupneme na nevhodné místo. To nemluvím o situacích, kdy rybaříme na místech, kde je prostě na nás ze všech stran vidět. Kde pak spočinout a v klidu si udělat to svoje?

    Háček v prstě, či jiné části těla, jak ho dostat ven?

    Není větší nepříjemnosti u vody při chytání ryb, než když si rybář zarazí háček hluboko do prstu, či dokonce do jiné části těla. Pak je každá rada drahá, co v tu chvíli dělat. Zabalit nádobíčko a vyrazit ihned na pohotovost, nebo se pokusit háček si sám vytáhnout hned u vody? Ano, někdy si můžeme pomoci sami.

    Výroba zakrmovacího praku z petláhve

    Zakrmovací prak se používá především na dopravení koulí připravených z lepivé zakrmovací směsi na lovné místo. Je to šikovná pomůcka především pro kapráře. Dá se koupit, ovšem jeho cena je, ve většině rybářských obchodů, poměrně vysoká. Přitom se dá vyrobit téměř bez nákladů, jen z toho, co najdete doma.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím