Rozmělněná vyuzená makrela zbavená kostí, dochucená zeleninou, majonézou, rajským protlakem a kořením, servírovaná jako pomazánka například na plátcích opečené veky.
1 náročnost
30 minut
Pikantní pomazánka z uzené makrely
250 g uzené makrely
100 g pórku
4 lžíce majonézy
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce nasekané petrželky
1 ks červené masité papriky
chilli omáčka dle chuti
sůl
strouhaný křen na ozdobu
Příprava
Maso z uzené makrely zbavíme kostiček, v misce vidličkou rozmělníme na drobné kousky
Pórek nakrájíme na tenká kolečka, spaříme v cedníku vařící vodou, necháme okapat, papriku nakrájíme na drobné kostičky
Rybí maso promícháme s okapaným pórkem, nakrájenou paprikou, přidáme nasekanou petrželku, majonézu, rajský protlak, vše promícháme
Pomazánku podle chuti dochutíme chilli omáčkou a solí
Hotovou pomazánku mažeme například na plátky opečené veky potřené lehce česnekem, posypeme strouhaným křenem a podáváme.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Asi každý již držel v ruce houbičku na nádobí, i když se třeba vyhýbá kuchyni, jak jen může. Přesto se vyplatí si ji brát na ryby a to nejen na mytí nádobí. Můžeme ji použít třeba jako nosič vůní a chutí, nebo na ni lze dokonce chytat. Ovšem také se hodí jako pomocník při vyvážení krmení a nástrahy například s dálkově ovládanou lodičkou.
PVA materiál (polyvinylalkohol) je pro rybáře velmi prospěšný. Vyrábějí se z něj totiž sáčky, punčochy, ale také pásky či šňůrky, které rybáři využívají na několik způsobů. Pomocí PVA sáčků či punčoch můžeme například dopravit na lovné místo přímo k háčku zakrmovací směs, pomocí šňůrek pak lze zafixovat nástrahy nebo dokonce části koncových sestav tak, aby se během nahazování nezamotaly, což rybáři zajistí jistotu, že má nastraženo přesně podle jeho představ a záběr může být velmi reálný. Dnes se ale zaměříme právě na PVA šňůrky a možnosti, jak je u vody využít.