
Pikantní pomazánka z uzené makrely
250 g uzené makrely
100 g pórku
4 lžíce majonézy
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce nasekané petrželky
1 ks červené masité papriky
chilli omáčka dle chuti
sůl
strouhaný křen na ozdobu
Příprava
- Maso z uzené makrely zbavíme kostiček, v misce vidličkou rozmělníme na drobné kousky
- Pórek nakrájíme na tenká kolečka, spaříme v cedníku vařící vodou, necháme okapat, papriku nakrájíme na drobné kostičky
- Rybí maso promícháme s okapaným pórkem, nakrájenou paprikou, přidáme nasekanou petrželku, majonézu, rajský protlak, vše promícháme
- Pomazánku podle chuti dochutíme chilli omáčkou a solí
- Hotovou pomazánku mažeme například na plátky opečené veky potřené lehce česnekem, posypeme strouhaným křenem a podáváme.