Rozmělněná vyuzená makrela zbavená kostí, dochucená zeleninou, majonézou, rajským protlakem a kořením, servírovaná jako pomazánka například na plátcích opečené veky.
1 náročnost
30 minut
Pikantní pomazánka z uzené makrely
250 g uzené makrely
100 g pórku
4 lžíce majonézy
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce nasekané petrželky
1 ks červené masité papriky
chilli omáčka dle chuti
sůl
strouhaný křen na ozdobu
Příprava
Maso z uzené makrely zbavíme kostiček, v misce vidličkou rozmělníme na drobné kousky
Pórek nakrájíme na tenká kolečka, spaříme v cedníku vařící vodou, necháme okapat, papriku nakrájíme na drobné kostičky
Rybí maso promícháme s okapaným pórkem, nakrájenou paprikou, přidáme nasekanou petrželku, majonézu, rajský protlak, vše promícháme
Pomazánku podle chuti dochutíme chilli omáčkou a solí
Hotovou pomazánku mažeme například na plátky opečené veky potřené lehce česnekem, posypeme strouhaným křenem a podáváme.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Rybí karbanátky naložené v pikantním, sladkokyselém nálevu. Na rybí pečenáče z bílých ryb je nejvhodnější větší cejn, tloušť, podoustev, plotice, karas atd.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.