1. Živého humra okartáčujeme ve studené vodě, dáme do vařící vody s přísadou soli, octa, cibule a pepře, chvilku ho přidržíme vařečkou pod vodou a vaříme asi půl hodiny
2. Uvařeného humra podélně rozkrojíme, odstraníme vnitřnosti a maso opatrně vyndáme
3. Klepeta ukroutíme, odstřihneme z nich vrchní skořápku a vyndáme obnažené maso
4. Potom rozsekneme články spojující klepeta s krunýřem a také z nich vyndáme maso
5. Všechno maso nakrájíme na kousky a ohřejeme
6. V malém kastrolku vloženém do horké vodní lázně rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nasekanou petrželku, šťávu z 1/2 citrónu, mletý pepř, sůl a zahustíme žloutky
7. Do malé misky dáme hořčici, po částech vmícháme máslovou směs a mícháme, až vznikne hladký krém
8. Teplé humří maso narovnáme na nahřátou misku, přelijeme teplou omáčkou a ozdobíme plátky vejce a dílky citrónu.
Stejně můžeme připravit i sladkovodní ryby.