Rybářský rozcestník

Filátka ze pstruha na másle

Vykostěné filety ze pstruha zprudka opečené na másle a tymiánu dozlatova.

2 náročnost
20 minut
  • 4 ks větší vykostěné filety ze pstruha
  • 1-2 lžíce přepuštěného másla
  • několi snítek tymiánu
  • trochu hladké mouky
  • pepř
  • sůl
  • plátky limetky a snítky tymiánu na ozdobu
  • Příprava

    1. Vykostěná filátka ze pstruha očistíme, pinzetou vybereme případné zbytky kostí a z obou stran maso osolíme, opepříme a velmi lehce poprášíme hladkou moukou
    2. Do pánve dáme 1 lžíci přepuštěného másla, několik snítek zeleného tymiánu a lehce zahřejeme
    3. Vložíme rybí filátka nejprve kůží dolů, opékáme dozlatova, poté otočíme a ryby opečeme i z druhé strany
    4. Takto připravená filátka ze pstruhů zdobíme na talířích snítky tymiánu a kolečky limetky.

    Poznámka

    Recept na přepuštěné máslo najdete zde: Přepuštěné máslo.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na závod Neratovický sumec 2022

    Místní organizace Neratovice zved na rybářský závod „Neratovický sumec 2022“, který se koná 23. – 25. 9. 2022 na revíru Labe 16M – Mlékojedy pískovna….