Rybářský rozcestník

Filátka ze pstruha na másle

Vykostěné filety ze pstruha zprudka opečené na másle a tymiánu dozlatova.

2 náročnost
20 minut
  • 4 ks větší vykostěné filety ze pstruha
  • 1-2 lžíce přepuštěného másla
  • několi snítek tymiánu
  • trochu hladké mouky
  • pepř
  • sůl
  • plátky limetky a snítky tymiánu na ozdobu
  • Příprava

    1. Vykostěná filátka ze pstruha očistíme, pinzetou vybereme případné zbytky kostí a z obou stran maso osolíme, opepříme a velmi lehce poprášíme hladkou moukou
    2. Do pánve dáme 1 lžíci přepuštěného másla, několik snítek zeleného tymiánu a lehce zahřejeme
    3. Vložíme rybí filátka nejprve kůží dolů, opékáme dozlatova, poté otočíme a ryby opečeme i z druhé strany
    4. Takto připravená filátka ze pstruhů zdobíme na talířích snítky tymiánu a kolečky limetky.

    Poznámka

    Recept na přepuštěné máslo najdete zde: Přepuštěné máslo.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.