Rybářský rozcestník

Filátka ze pstruha na másle

Vykostěné filety ze pstruha zprudka opečené na másle a tymiánu dozlatova.

2 náročnost
20 minut
  • 4 ks větší vykostěné filety ze pstruha
  • 1-2 lžíce přepuštěného másla
  • několi snítek tymiánu
  • trochu hladké mouky
  • pepř
  • sůl
  • plátky limetky a snítky tymiánu na ozdobu
  • Příprava

    1. Vykostěná filátka ze pstruha očistíme, pinzetou vybereme případné zbytky kostí a z obou stran maso osolíme, opepříme a velmi lehce poprášíme hladkou moukou
    2. Do pánve dáme 1 lžíci přepuštěného másla, několik snítek zeleného tymiánu a lehce zahřejeme
    3. Vložíme rybí filátka nejprve kůží dolů, opékáme dozlatova, poté otočíme a ryby opečeme i z druhé strany
    4. Takto připravená filátka ze pstruhů zdobíme na talířích snítky tymiánu a kolečky limetky.

    Poznámka

    Recept na přepuštěné máslo najdete zde: Přepuštěné máslo.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím