Rybářský rozcestník

Filátka ze pstruha na másle

Vykostěné filety ze pstruha zprudka opečené na másle a tymiánu dozlatova.

2 náročnost
20 minut
  • 4 ks větší vykostěné filety ze pstruha
  • 1-2 lžíce přepuštěného másla
  • několi snítek tymiánu
  • trochu hladké mouky
  • pepř
  • sůl
  • plátky limetky a snítky tymiánu na ozdobu
  • Příprava

    1. Vykostěná filátka ze pstruha očistíme, pinzetou vybereme případné zbytky kostí a z obou stran maso osolíme, opepříme a velmi lehce poprášíme hladkou moukou
    2. Do pánve dáme 1 lžíci přepuštěného másla, několik snítek zeleného tymiánu a lehce zahřejeme
    3. Vložíme rybí filátka nejprve kůží dolů, opékáme dozlatova, poté otočíme a ryby opečeme i z druhé strany
    4. Takto připravená filátka ze pstruhů zdobíme na talířích snítky tymiánu a kolečky limetky.

    Poznámka

    Recept na přepuštěné máslo najdete zde: Přepuštěné máslo.

    Nejčtenější články

    IBCC 2018 – International Balaton Carp Cup

    Další ročník velice prestižního kaprařského závodu na Balatonu byl zahájen! Účastní se ho i týmy z Česka. Například Mivardi na těchto závodech zastupuje tým ve složení Honza Prchlík, Vašek Freylich a Karel Skalický ….

    IBCC 2018 – dobojováno! Výsledky

    Letošní velký kaprářský závod na Balatonu je u konce. Máme tu výsledky! V první desítce se umístilo 8 týmů od nás a ze Slovenska. První místo obsadili kluci ze Slovenska, tým Starbaits Slovakia, druhé a třetí místo pak berou Češi, tým Mikbaits – Parys a CT Libun. Všem zúčastněným týmům veliká gratulace. Doufáme, že si to letos opravdu užili. Tak zase příští rok!

    Vyder přibývá. Rybářům přes zimu způsobily statisícové škody

    Z přibývání vyder říčních mají těžkou hlavu rybáři. V Žamberku vydry během zimy rybářům způsobily škody za statisíce korun.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím