Rybářský rozcestník

Pečený pstruh

Pečený pstruh spolu s plátky citronu, kousky másla, snítky tymiánu a kopru.

2 náročnost
35 minut
Pečený pstruh
Pečený
  • 2 ks pstruzi v celku
  • 2 ks citronů
  • 1 svazek tymiánu
  • 1 svazek kopru
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Pstruhy očistíme, omyjeme, osušíme a z obou stran do nich uděláme několik zářezů, pak je zvenku i zevnitř osolíme a opepříme – sůl vetřeme do všech zářezů
    2. Citrony důkladně omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, ta pak navrstvíme do břišních dutin obou ryb
    3. Vložíme do zapékací mísy, navrch položíme snítky tymiánu i kopru, plátky másla a zlehka zastříkneme olivovým olejem
    4. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme, až bude kůrka pstruhů pěkně křupavá (asi 15 – 20 minut).

    Doporučení

    Podáváme s novými vařenými bramborami a okurkovým salátem, nebo například s brambory upečenými v alobalu a koprovým dipem.

    Nejčtenější články

    IBCC 2018 – International Balaton Carp Cup

    Další ročník velice prestižního kaprařského závodu na Balatonu byl zahájen! Účastní se ho i týmy z Česka. Například Mivardi na těchto závodech zastupuje tým ve složení Honza Prchlík, Vašek Freylich a Karel Skalický ….

    IBCC 2018 – dobojováno! Výsledky

    Letošní velký kaprářský závod na Balatonu je u konce. Máme tu výsledky! V první desítce se umístilo 8 týmů od nás a ze Slovenska. První místo obsadili kluci ze Slovenska, tým Starbaits Slovakia, druhé a třetí místo pak berou Češi, tým Mikbaits – Parys a CT Libun. Všem zúčastněným týmům veliká gratulace. Doufáme, že si to letos opravdu užili. Tak zase příští rok!

    Vyder přibývá. Rybářům přes zimu způsobily statisícové škody

    Z přibývání vyder říčních mají těžkou hlavu rybáři. V Žamberku vydry během zimy rybářům způsobily škody za statisíce korun.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím