Rybářský rozcestník

Štičí pudink

Směs ze štičího masa, žampiónů, vajec, smetany, hrášku …. , vařená ve vodní lázni.

2 náročnost
70 minut
  • 600 g očistěné štiky
  • 100 g žampiónů
  • 40 g hladké mouky
  • 40 g másla
  • 1,5 dl mléka
  • 1 dl smetany
  • 3 ks vajec
  • 1 ks citrónu
  • 2 lžíce hrášku
  • máslo na vymaštění formy
  • muškátový květ
  • strouhanka
  • sůl
  • Příprava

    1. Ze štiky stáhneme kůži, odstraníme kosti a maso na jemno umeleme
    2. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme v hustý bešamel
    3. Vmícháme do něj mleté štičí maso, žloutky, muškátový květ, sůl a smetanu
    4. Nakonec přidáme hrášek, žampióny nakrájené na kostičky, citrónovou šťávu, tuhý sníh z bílků a vše lehce promícháme
    5. Těsto vložíme do vymaštěné a strouhankou vysypané pudinkové formy plníme ji jen do tří čtvrtin), přiklopíme vymaštěnou pokličkou a vaříme ve vodní lázni 50 minut
    6. Pudinkovou formu z vodní lázně vyndáme, necháme ji 5 minut stát, potom otevřeme a pudink rozkrojíme na porce.

    Doporučení

    Příloha: Rajčatová omáčka.

    Poznámka

    Příprava jíšky viz. Jíška.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.