Směs ze štičího masa, žampiónů, vajec, smetany, hrášku …. , vařená ve vodní lázni.
1. Ze štiky stáhneme kůži, odstraníme kosti a maso na jemno umeleme
2. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme v hustý bešamel
3. Vmícháme do něj mleté štičí maso, žloutky, muškátový květ, sůl a smetanu
4. Nakonec přidáme hrášek, žampióny nakrájené na kostičky, citrónovou šťávu, tuhý sníh z bílků a vše lehce promícháme
5. Těsto vložíme do vymaštěné a strouhankou vysypané pudinkové formy plníme ji jen do tří čtvrtin), přiklopíme vymaštěnou pokličkou a vaříme ve vodní lázni 50 minut
6. Pudinkovou formu z vodní lázně vyndáme, necháme ji 5 minut stát, potom otevřeme a pudink rozkrojíme na porce.
Příloha: Rajčatová omáčka.
Příprava jíšky viz. Jíška.