Rybářský rozcestník

Steak ze žraloka se žampiony

Restované žraločí podkovy se směsí dušených žampionů, plátků celeru a jarní cibulkou. Zdobený čtyřbarevným pepřem a lístky rukoly.

1 náročnost
40 minut
+ doba odležení  
Steak ze žraloka se žampiony
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks podkovy žraloka (po 200 g)
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 ks celeru (malý)
  • 1 dl bílého vína
  • 150 g žampionů
  • čtyřbarevný pepř
  • citronová šťáva
  • lístky rukoly
  • máslo
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy žraloka pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odpočinout
    2. V pánvi rozpálíme olej a podkovy nejprve zprudka opečeme z každé strany 30 sekund, ztlumíme oheň a pečeme z každé strany 3-4 minuty, aby se maso propeklo i uvnitř
    3. Opečené podkovy dáme stranou na teplé místo.
    4. Olej slijeme, do pánve přidáme máslo, nakrájenou jarní cibulku i s natí, plátky žampionů, plátky celeru, osolíme, podlijeme bílým vínem a dusíme do měkka, až se část vydušené šťávy odpaří
    5. Podkovy žraloka vložíme na talíře, posypeme čtyřbarevným pepřem, ozdobíme lístky rukoly, přidáme podušenou směs a podáváme s pečenými brambory.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím