2 náročnost
20 minut
+ doba odpočinutí osoleného a okořeněného masa
750 g masa ze sumce
400 g plechovka krájených rajčat
2 lžíce rajského protlaku
2 ks papriky (červená a zelená)
1 ks velká cibule
sladká mletá paprika
pálivé mletá paprika
olej
sůl
Příprava
- Maso zbavené kůže a kostí nakrájíme na větší kostky tak 3 až 4 cm velké, ty osolíme, poprášíme hustě červenou paprikou, necháme 1 hodinu odpočinout.
- Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, pak přidáme kostky rybího masa, orestujeme krátce ze všech stran.
- K masu přidáme krájená rajčata, papriku červenou i zelenou nakrájenou na větší kusy, dochutíme rajským protlakem, pod pokličkou dusíme 5 minut, až papriky změknou, ale rybí maso musí zůstat v celku, nesmí se rozpadnout.
- Na závěr dochutíme pokrm pálivou paprikou a přisolíme.
Doporučení
Perkelt podáváme s klasickou maďarskou těstovinou tarhoňou, my zvolili italské gnocchi a bylo to super.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek