Rybářský rozcestník

Kapr na slanině a černém pivu

Další z rychlých úprav rybího masa, v tomto případě čtyř porcí kapra. Porce ryby nejprve osolíme, okořeníme kmínem, posypeme hladkou moukou, zprudka opečeme na sádle, servírujeme přelité šťávou z výpeku.

2 náročnost
20 minut
kaprkaprkaprkapr
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce kapra
  • 1 ks cibule
  • 100 g slaniny
  • 2 dl černého piva
  • 1 lžička worchestru
  • hladká mouka
  • špetka cukru
  • sádlo
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme, okmínujeme, obalíme v hladké mouce, na sádle opečeme do zlatova z obou stran, odložíme na teplé místo.
    2. Do šťávy v pánvi přidáme nudličky slaniny, cibule, krátce orestujeme a podlijeme černým pivem. Šťávu v pánvi zredukujeme na polovinu (necháme vyvařit) přidáme porce kapra, zaprášíme šťávu lehce moukou, povaříme 2 minuty.
    3. Na závěr dochutíme cukrem, solí a worchestrem.
    4. Porce kapra na talíři přelijeme šťávou, ozdobíme kousky chilli papričky a podáváme s vařenými brambory.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.