Rybářský rozcestník

Pečená stříbrnice se slaninou

Stříbrnice se objevuje na našem trhu pod matoucím obchodním názvem holandský pstruh. Maso chuťově dobré, bez drobných kůstek, ryby mají váhu kolem 250 g – 300 g.

2 náročnost
40 minut
pečená
  • 900 g stříbrnice atlantské
  • 100 g anglické slaniny
  • nasekaná petrželka
  • citronová šťáva
  • chilli vlákna
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z ryb odstraníme hlavy, ocasy z obou stran uděláme na těle kolmé zářezy, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odpočinout
    2. Do zářezů vložíme kousky anglické slaniny, ryby narovnáme břichem dolů na plech vyložený pečícím papírem, poklademe vločkami másla, pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut
    3. Upečené ryby posypeme nasekanou petrželkou, ozdobíme chilli vlákny a podáváme s opečenými počesnekovanými plátky bagety a zeleninou.

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.