Rozpis na 4 porce:
4-8 ks rybího filé z tresky (záleží na velikosti)
1 sklenička rajčatového pesta
2 hrsti čerstvých listů špenátu
2 ks masité barevné papriky
1 ks stroužek česneku
1 ks cibule
mozzarella
olivový olej
pepř
sůl
Příprava
- Na troše kvalitního olivového oleje necháme zezlátnout na kostičky pokrájenou cibuli a česnek
- Přidáme na kousky pokrájené papriky zbavené jadřinců, listy špenátu, zamícháme, osolíme, opepříme, chvíli restujeme, pak přidáme rajčatové pesto, dusíme asi 5 minut
- Do zapékací misky dáme polovinu směsi z pánve, na ni položíme kostky filé, osolíme je a opepříme, poklademe druhou částí směsi z pánve
- Pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, na posledních 5 minut pokrm zapečeme pokladený tenkými plátky mozzarelly, nebo ji můžeme nastrouhat.
Poznámka
Foto: Naďa Indruchová