Rybářský rozcestník

Filé z tresky zapečené s rajčatovým pestem, zeleninovou směsí a mozzarellou

Na pánvi připravená zeleninová směs, na tu položené v zapékací míse kostky nebo filety rybího filé, zapečené v troubě překryté druhou částí zeleninové směsi z pánve. Pokrm nakonec zapečený pokladený mozzarellou.

2 náročnost
60 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4-8 ks rybího filé z tresky (záleží na velikosti)
  • 1 sklenička rajčatového pesta
  • 2 hrsti čerstvých listů špenátu
  • 2 ks masité barevné papriky
  • 1 ks stroužek česneku
  • 1 ks cibule
  • mozzarella
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Na troše kvalitního olivového oleje necháme zezlátnout na kostičky pokrájenou cibuli a česnek
    2. Přidáme na kousky pokrájené papriky zbavené jadřinců, listy špenátu, zamícháme, osolíme, opepříme, chvíli restujeme, pak přidáme rajčatové pesto, dusíme asi 5 minut
    3. Do zapékací misky dáme polovinu směsi z pánve, na ni položíme kostky filé, osolíme je a opepříme, poklademe druhou částí směsi z pánve
    4. Pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, na posledních 5 minut pokrm zapečeme pokladený tenkými plátky mozzarelly, nebo ji můžeme nastrouhat.

    Poznámka

    Foto: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.