Silný koncentrát čerstvě uvařené kávy nalitý do tvořítek na led, zamrazený, kostky naházené do termosky, podávané v mléce jako ledová káva.
1. Pomocí kávového robota si připravíme silný koncentrát černé kávy (použijeme dvojtou dávku, tedy místo 7 g na 1 šálek asi 14 g na 1 šálek), můžeme samozřejmě použít i kávu překapávanou nebo rozpustnou, ovšem, i u nich se musí poměry přizpůsobit zamrazení a budoucímu servírování kostek kávy v mléce, tedy dát dvojnásobek běžné dávky na 1 šálek)
2. Kávu necháme vychladit, pak ji nalijeme do tvořítek na led a necháme v mrazáku ztuhnout
3. Kostky kávy si dáme do termosky a tak je můžeme přinést k vodě
4. Do šálku studeného mléka dáme 2-4 kostky zmrazené kávy (chce to vyzkoušet, kolik kostek vám bude v mléce vyhovovat) a nápoj podáváme nejlépe s brčkem, cukr servírujeme zvlášť.
Přinejhorším jde použít i tzv. „Turka“, akorát ho musíte prohnat cedníkem, i u něj platí dvojitá dávka kávy na 1 skleničku.
Pokud se vám led rozpustí, nevadí, silný koncentrát lze použít stejně jako kostky, akorát musíty vychytat dávkování!