Rybářský rozcestník

Štika na smetaně

Podkovy ze štiky pokapané citronovou šťávou, osolené a ochucené drceným kmínem, po odležení zprudka opečené na pánvi z obou stran, pak zapečené v troubě posypané najemno nasekanou cibulí a přelité smetanou.

2 náročnost
30 minut
+ doba odpočinutí  
ŠtikaŠtikaŠtika

Příprava

  1. Podkovy ze štiky pokapeme citronovou šťávou, osolíme, posypeme drceným kmínem, necháme 1 hodinu odpočinout.
  2. Porce ryby osušíme, poprášíme hladkou moukou, na oleji opečeme z obou stran, každou stranu opékáme 2 minuty.
  3. Podkovy přendáme do zapékací misky, kterou vymažeme máslem, porce ryby posypeme najemno nasekanou cibulí, zalijeme smetanou a necháme v troubě zapéct 10 minut.
  4. Na talíři posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s vařenými brambory.

Poznámka

Text i foto: D. M.

Nejčtenější články

Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.

Proč zkušení rybáři suší boilies?

Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.

Obal na pruty z džínů (riflí)

Obal na pruty si můžete samozřejmě koupit. Ale nejen pro šetřílky tu máme tip na obal na pruty ušitý ze starých džínsů. A nemusí jít jenom o obal na pruty, stejně tak si do přešitých riflí můžete k vodě nosit podběrák, stojan, vidličky…