Rybářský rozcestník

Grilovaná pražma s mateřídouškou

Ryba naplněná česnekem a mateřídouškou, potřená olejem, posypaná mateřídouškou, na grilu grilovaná.

2 náročnost
20 minut
  • 2 ks (po 400 g) pražmy
  • 2 ks stroužků česneku
  • 1 ks svazku mateřídoušky
  • olivový olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Pražmy očistíme, opatrně nařízneme do břišní dutiny tak, abychom tam mohli vložit oloupaný stroužek česneku a mateřídoušku
    2. Na povrchu ryby nařízneme do tvaru vlnovky, aby se lépe propekly, osolíme, potřeme olivovým oleje a posypeme zbylou mateřídouškou
    3. Vložíme na předem rozpálený gril a opékáme po obou stranách asi 7 minut, délka pečení záleží na velikosti ryb.

    Doporučení

    Podáváme s grilovanou zeleninou a čerstvým chlebem.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?