Rybářský rozcestník

Kapr po třeboňsku

V mouce obalené porce kapra zprudka opečené na oleji, servírované přelité rozpuštěným máslem a posypané nasekanou petrželkou.

2 náročnost
20 minut
  • 1 ks kapra
  • 120 g oleje
  • 90 g másla
  • 6-8 lžic hladké mouky
  • petrželka
  • citrón
  • sůl
  • Příprava

    1. Kapra očistíme, opereme pod tekoucí studenou vodou, naporcujeme, osolíme a nakonec obalíme v hladké mouce
    2. Jednotlivé porce opečeme z obou stran v dobře rozpáleném oleji
    3. Kapra servírujeme přelitého rozpuštěným máslem, hojně posypaného nasekanou petrželkou a ozdobeného kolečky citrónu.

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.