Rybářský rozcestník

Kapr po třeboňsku

V mouce obalené porce kapra zprudka opečené na oleji, servírované přelité rozpuštěným máslem a posypané nasekanou petrželkou.

2 náročnost
20 minut
  • 1 ks kapra
  • 120 g oleje
  • 90 g másla
  • 6-8 lžic hladké mouky
  • petrželka
  • citrón
  • sůl
  • Příprava

    1. Kapra očistíme, opereme pod tekoucí studenou vodou, naporcujeme, osolíme a nakonec obalíme v hladké mouce
    2. Jednotlivé porce opečeme z obou stran v dobře rozpáleném oleji
    3. Kapra servírujeme přelitého rozpuštěným máslem, hojně posypaného nasekanou petrželkou a ozdobeného kolečky citrónu.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím