
Kapří guláš
1 kg kapra
100 g rajčat
100 g paprikových lusků
50 g slaniny
1 lžička sladké mleté papriky (maďarské)
1 lžička hladké mouky
0,25 l sladké smetany
2 ks středně velké cibule
mletý pepř
voda
sůl
Příprava
- Maso z kapra zbavené kostí pokrájíme na větší kostky, osolíme ho, okořeníme pepřem a obalíme v hladké mouce
- Na kostičky pokrájenou slaninu bez kůže rozpustíme na rozpálené pánvi, obalené rybí kostky zprudka opečeme na tuku
- Orestované rybí maso opatrně vyndáme, na pánev nasypeme na na kolečka nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme mletou červenou paprikou a ihned podlijeme teplou vodou
- Přidáme na kolečka pokrájená rajčata a na nudličky pokrájenou papriku, vložíme zpět kostky kapra a dusíme je doměkka
- Guláš zjemníme smetanou, přidáme kousek másla, dochutíme pepřem a solí, zamícháme a nejlépe ihned podáváme.
Doporučení
Jako přílohu servírujeme vařené brambory, bramborovou kaši, nebo například chleba.