Rybářský rozcestník

Mořský ďas na dijonské hořčici

Opečený mořský ďas podušený s rajčaty, česnekem, vínem a dijonskou hořčicí.

2 náročnost
50 minut
+ doba odležení  
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g mořského ďasa
  • 100 g cherry rajčátek
  • 100 g másla
  • 200 ml rybího nebo zeleninového vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • šťáva z 1 ks citrónu
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • zelená petrželka na ozdobu
  • Příprava

    1. Rybí maso omyjeme a osušíme, jednotlivé porce osolíme, posypeme mletým pepřem a pokapeme čerstvě vymačkanou šťávou z citrónu
    2. Ďasa necháme v lednici 60 minut marinovat
    3. Na pánvičce na rozpuštěném másle rybu zprudka z obou stran opečeme
    4. Porce masa přendáme do pekáče a to i s výpekem a asi 10 minut pečeme při teplotě kolem 180 °C
    5. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky, omytá, okapaná rajčata nakrájíme na čtvrtky
    6. Pekáč s dopečeným mořským ďasem vyjmeme z trouby a porce ryby dáme na chvíli bokem
    7. Do výpeku vložíme česnek, rajčata a lžíci hořčice, podlijeme vývarem a bílým vínem, vložíme zpět opečenou rybu, vše krátce zapečeme
    8. Jednotlivé porce na talíři zdobíme snítkou čerstvé petrželové natě.

    Doporučení

    Takto připravené rybí maso servírujeme s bramborem nebo opečeným bílým pečivem.

    Poznámka

    Jedna porce je přibližně 2939 kJ / 702 kcal.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím