Rybářský rozcestník

Mořský ďas na dijonské hořčici

Opečený mořský ďas podušený s rajčaty, česnekem, vínem a dijonskou hořčicí.

2 náročnost
50 minut
+ doba odležení  
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g mořského ďasa
  • 100 g cherry rajčátek
  • 100 g másla
  • 200 ml rybího nebo zeleninového vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • šťáva z 1 ks citrónu
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • zelená petrželka na ozdobu
  • Příprava

    1. Rybí maso omyjeme a osušíme, jednotlivé porce osolíme, posypeme mletým pepřem a pokapeme čerstvě vymačkanou šťávou z citrónu
    2. Ďasa necháme v lednici 60 minut marinovat
    3. Na pánvičce na rozpuštěném másle rybu zprudka z obou stran opečeme
    4. Porce masa přendáme do pekáče a to i s výpekem a asi 10 minut pečeme při teplotě kolem 180 °C
    5. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky, omytá, okapaná rajčata nakrájíme na čtvrtky
    6. Pekáč s dopečeným mořským ďasem vyjmeme z trouby a porce ryby dáme na chvíli bokem
    7. Do výpeku vložíme česnek, rajčata a lžíci hořčice, podlijeme vývarem a bílým vínem, vložíme zpět opečenou rybu, vše krátce zapečeme
    8. Jednotlivé porce na talíři zdobíme snítkou čerstvé petrželové natě.

    Doporučení

    Takto připravené rybí maso servírujeme s bramborem nebo opečeným bílým pečivem.

    Poznámka

    Jedna porce je přibližně 2939 kJ / 702 kcal.

    Nejčtenější články

    ORLÍK AKTUÁLNĚ :-(((

    Poté, co jsme v neděli dopoledne chytili pytláka bez dokladů (lovil vesele na dva pruty) a rybáře, který dlouhodobě porušoval řád, jsme si udělali včera odpoledne výlet na Orlík a objeli 20 km břehů. JE NEUVĚŘITELNÉ, co se tam děje. Vesele se vláčí (všichni tedy svorně tvrdili, že si zrovna teď chystají věci na zahájení), loď na vodě plná komplet výbavy na dravce (prut na lov nástražek, dva pruty na tahání rybky, jeden nabitej vláčák, řízkovnice, echolot a příďák), stojan s dvěma pruty a na obou malí okounci, v bednách podměrečné ryby a hájené ryby, vrš plná malých okounků. Vzbudil jsem se s pocitem nesmírného smutku kořeněného beznadějí. Kde to proboha jsme??? SDÍLEJTE TOHLE SVINSTVO, TAKHLE TO DÁL NEJDE.

    Zpráva ze zasedání Republikové rady ČRS (červen)

    Rada shválila, kromě jiného, návrh změn rybářského řádu pro rok 2019. Konkrétně se jedná o stanovení nejmenší lovné míry okouna říčního na 15 cm, schválení povinnosti mít při lovu ryb podběrák, dále zákaz používání dvoj a trojháčků a omezení lovu na umělou mušku a muškařením na mimopstruhových revírech v období 1.1 až 15.6., dále zákaz lovu na srkačku a zákaz používání vylovovacího háku (gafu).

    Nazapomínejte na dodatky v rybářském řádu, mohli by jste přijít o papíry!

    Na svazové vodě se musí všichni rybáři řídit rybářským řádem. O tom, jak moc je či není zastaralý, dnes nechci mluvit, ale spíše se s vámi podělím o jedno zjištění. Někteří z nás si zapomínají každý rok přečíst v řádu „Bližší podmínky výkonu rybářského práva“, tedy dodatky k řádu, které jsou vytištěné modře a které někdy zásadně mění například povolenou lovnou délku některých ryb. A tak neznalý rybář si může omylem přivlastnit amura, který má ale v některých krajích aktuálně v dodatcích změněnou lovnou míru z 50 na 70 cm!

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím