Rybářský rozcestník

Rybí knedlíčky

Knedlíčky z rybího filé uvařené ve vývaru a zalité omáčkou. (Švédsko)

2 náročnost
40 minut
  • 500 g rybího filé
  • 50 g másla
  • 30 g hladké mouky na jíšku
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g másla na jíšku
  • 6 dl rybího vývaru
  • 2 ks vajec
  • 3 lžíce ušlehané smetany
  • 3 lžíce smetany
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí filé namočíme na čtvrt hodiny do půl litru studené vody
    2. Potom je vyjmeme, osušíme, jemně uškrábeme, prolisujeme současně s máslem, osolíme, opepříme a postupně přidáme žloutky rozšlehané s hladkou moukou a smetanou
    3. Nakonec vmícháme šlehačku a tuhý sníh vyšlehaný z bílků nejlépe ručním mixérem nebo metličkou
    4. Ze směsi lžičkou odebereme jednotlivé porce a vytvoříme malé knedlíčky, které zavaříme ve vařícím vývaru
    5. Jakmile nám začnou plavat, vyndáme je např. sítkem a uchováme v teple
    6. Vývar zahustíme máslovou jíškou, rozšleháme, dobře provaříme, dochutíme pepřem a solí
    7. Nakonec přidáme knedlíčky zpět do zahuštěného vývaru a prohřejeme je.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory.

    Poznámka

    Příprava jíšky viz.: Jíšk.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím