Rybářský rozcestník

Balkánský rybí pilaf

Balkánská kuchyně převažuje od Maďarska přes Rumunsko, Bulharsko, dřívější Jugoslávii až po Albánii. Je rozmanitá, přitom není moc složitá, což dokazuje tento recept na skvělý rybí pilaf ze sladkovodních ryb.

2 náročnost
40 minut
balkánskýbalkánský
  • 300 g rybího masa (bez kostí a kůže, sumec, kapr...)
  • 300 g vařené rýže
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks rajčata
  • 1 ks cibule
  • 1/2 ks červené papriky
  • 1/2 ks zelené papriky
  • 1 dl zeleninové vývaru
  • bobkový list
  • olivový olej
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Na oleji s máslem 1:1 necháme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájená oloupaná rajčata, proužky papriky, kostky rybího masa, dusíme do měkka.
    2. Promícháme s vařenou rýží, přilijeme vývar, ochutíme solí, pepřem, česnekem, tymiánem, přidáme bobkový list.
    3. Směs v pánvi urovnáme a necháme v troubě 10 minut zapéct. Podáváme teplé ozdobené lístky salátů.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….