300 g rybího masa (bez kostí a kůže, sumec, kapr...)
300 g vařené rýže
2 ks stroužky česneku
2 ks rajčata
1 ks cibule
1/2 ks červené papriky
1/2 ks zelené papriky
1 dl zeleninové vývaru
bobkový list
olivový olej
máslo
pepř
sůl
Příprava
- Na oleji s máslem 1:1 necháme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájená oloupaná rajčata, proužky papriky, kostky rybího masa, dusíme do měkka.
- Promícháme s vařenou rýží, přilijeme vývar, ochutíme solí, pepřem, česnekem, tymiánem, přidáme bobkový list.
- Směs v pánvi urovnáme a necháme v troubě 10 minut zapéct. Podáváme teplé ozdobené lístky salátů.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek