Rybářský rozcestník

Filé na olivách

Osolené porce filé opečené na rozpáleném oleji, podušené spolu s cibulí, olivami, kečupem, protlakem, cukrem a vínem.

2 náročnost
20 minut
  • 600-800 g filé
  • 160 g kečupu
  • 100 g rajského protlaku
  • 100 g oleje
  • 1/2 dl červeného vína
  • 1 ks středně velké cibule
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené porce filé opečeme na oleji po obou stranách
    2. Rybí maso vyjmeme, do výpeku přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, olivy, kečup, protlak, podle chuti cukr a sůl, podlijeme vínem
    3. Přidáme opečené filé a pokrm chvíli podusíme.

    Nejčtenější články

    Proč zkušení rybáři suší boilies?

    Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.

    Obal na pruty z džínů (riflí)

    Obal na pruty si můžete samozřejmě koupit. Ale nejen pro šetřílky tu máme tip na obal na pruty ušitý ze starých džínsů. A nemusí jít jenom o obal na pruty, stejně tak si do přešitých riflí můžete k vodě nosit podběrák, stojan, vidličky…

    Pozvánka na Pohár kněžny Ludmily

    Místní organizace Mělník zve na 29. ročník závodu v plavané „Pohár kněžny Ludmily 2024“, který se koná 5. – 6. 10. 2024 na revíru Labe 14….