Rybářský rozcestník

Sumec na grilu se zeleninou

Maso ze sumce je samo o sobě velmi tučné, nejlepší je vyuzené. Mladší kusy lze však s úspěchem i smažit v trojobalu nebo třeba grilovat …

2 náročnost
40 minut
+ doba odležení  
Sumec na grilu se zeleninou
  • 1 kg mladšího sumce
  • 1 ks větší červené papriky
  • 1 ks cukety
  • 1-3 ks stroužky česneku
  • citronová šťáva
  • grilovací koření
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso stáhneme z kůže a nakrájíme filátka, která vykostíme a odstraníme z nich podkožní tuk
    2. Připravené rybí filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a necháme hodinu odležet
    3. Na grilu opékáme na každé straně kolem 10 minut (rybu nemusíme ani potírat olejem), ogrilované porce posypeme hustě opečenou paprikou, cuketou, cibulí a česnekem, podáváme s bramborem.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….